divendres, 15 de juliol del 2016

Marcel Corbella, guanyador del I Concurs de violí de Barcelona 2016

En Marcel Corbella Rigual, alumne de violí de l’ECMM Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, ha guanyat el primer premi per unanimitat de la categoria D (fins a 16 anys) del I Concurs de violí de Barcelona celebrat el 18 i 19 de juny a Barcelona.
En aquesta primera edició del concurs el tribunal ha estat format pels violinistes de prestigi Eva Graubin, Helena Satué i Joel Bardolet. El tribunal va destacar que el jove violinista demostra ja una gran personalitat musical i un nivell interpretatiu de primera classe. A la fase eliminatòria del concurs va interpretar la primera Sonata per violí i piano de Schumann i a la final la Dansa espanyola op. 26 “El vito” de Sarasate.
El primer premi consta d’un recital a la sala Musitekton de Barcelona, una masterclass amb la violinista del prestigiós Quartet Casals Vera Martinez, així com una posada a punt de l’instrument al luthier Xavier Vidal. 
Aquest premi se suma a la prometedora carrera que està desenvolupant Marcel Corbella, sota la tutela del professor de l’ECMM Daniel Gil. El jove ribetà ha format part d’orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i anteriorment havia estat guardonat als Premis d’Interpretació Musical de Girona així com al Concurs de música de Cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona.
Més informació:
http://www.vilanova.cat/ecmusica/un-alumne-del-centre-guanya-el-1r-concurs-de-violi-de-barcelona/